'Influencers'
Societat 30/12/2022

Detingut a Romania l''influencer' d'ultradreta que va voler ridiculitzar l'activista Greta Thunberg

Tate, boxejador retirat, ha estat arrestat per la seva presumpta implicació en una xarxa d'explotació sexual de dones

3 min
L''influencer' d'ultradreta Andrew Tate

BarcelonaL'influencer i excampió de kick-boxing britànic-americà Andrew Tate ha estat detingut a Romania amb el seu germà per la seva presumpta implicació en una xarxa de tràfic de persones que obligava les víctimes a gravar material pornogràfic, segons han informat aquesta matinada mitjans romanesos. Segons l'organisme que es dedica a la investigació del crim organitzat a Romania (DIICOT), les víctimes eren atretes pels dos “ciutadans britànics”. Amb l'excusa d'iniciar una relació amorosa amb elles, les portaven a un habitatge dels voltants de Bucarest on eren retingudes per la força i explotades.

En total hi ha quatre detinguts, als quals s'acusa d'obligar-les a mantenir relacions sexuals mentre se les filmava per, en acabat, retransmetre-ho a canvi de diners per internet “amb l'objectiu d'obtenir importants beneficis financers”, es llegeix al comunicat de la DIICOT, que no dona el nom dels detinguts. Els mitjans romanesos sí que identifiquen els arrestats com Andrew Tate i el seu germà. Segons la DIICOT, els quatre sospitosos van formar el 2021 un grup organitzat "amb el propòsit de cometre en territori romanès, però també d'altres estats, com els Estats Units d'Amèrica i la Gran Bretanya, infraccions de tràfic de persones". Fins ara, les autoritats romaneses han identificat sis víctimes que van ser explotades sexualment pel grup. Una d'elles, a més, hauria estat violada dues vegades al març d'aquest any per un dels suposats integrants de la banda.

Andrew Tate és un empresari i professional del kick-boxing retirat convertit en influencer i conegut per les seves opinions misògines i els seus comentaris vulgars. Tate té milions de seguidors a les xarxes socials, de les quals ha estat suspès en nombroses ocasions pel seu sexisme. De fet, ha estat detingut gràcies al fet que el Twitter de l'era Elon Musk el va reacceptar. Al tornar a la xarxa, Tate va penjar un vídeo on es veia una caixa d'una cadena de pizzeria romanesa. Segons alguns mitjans, això va provocar que les autoritats del país l'anessin a detenir pels comptes pendents que té allà amb la justícia.

Amb aquest vídeo amb què s'hauria posat a la gola del llop, Tate volia respondre a l'activista mediambiental Greta Thunberg, que dos dies abans l'havia deixat per terra a Twitter. Ell l'havia volgut provocar presumint de la seva flota de 33 cotxes de luxe altament contaminants i ella li va contestar que li escrivís un correu a l'adreça smalldickenergy@getalife.com. Una adreça fictícia que bàsicament servia per dir-li que tenia el comportament propi d'algú amb el penis petit i que es busqués una vida si no en tenia i que no molestés la resta.

Arran d'aquesta humiliació de Thunberg, el boxejador retirat va voler respondre amb un vídeo menjant alguna pizza que s'entrega amb una capsa de cartó no reciclat, com ell mateix assenyalava al vídeo en qüestió. Seguint amb la seva mofa de l'influencer misogin, Thunberg ha fet un nou tuit dient: "Això és el que passa quan no recicles les capses de pizza".

No obstant, hi ha algunes veus que a les xarxes afirmen que la detenció no està tan vinculada a la capsa de cartó que es veia al vídeo, ja que els mitjans romanesos no han fet aquest esment en les notícies sobre la seva detenció. Alguns mitjans i també usuaris de les xarxes han afirmat que havia entrat a Romania sense amagar-se. De fet, en arribar al país, a través de l'aeroport, va penjar vídeos on es veu que estava a Romania. Segons mitjans romanesos, a més, Tate ha passat llargues temporades a Romania en els darrers anys.

stats