Maltractament
Societat 28/03/2024

Detingut un regidor d'Unides Podem a Son Servera per presumpte maltractament als seus fills

Després de la seva declaració, ha quedat en llibertat sense cap mesura cautelar

ARA Balears
2 min
Guàrdia Civil

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut un regidor d'Unides Podem a Son Servera, Francisco Javier Mora, per un presumpte maltractament als seus fills. L'actuació del cos s'ha produït arran de la denúncia presentada per la padrina dels infants, per la qual es va iniciar la investigació del cas que ha suposat aquest dimecres l'arrest de l'home.

Fonts pròximes a la investigació han explicat que després de la compareixença de la padrina a dependències policials, es va prendre declaració als fills, adolescents de 15 i 13 anys, i es va sol·licitar informació al centre educatiu on estan escolaritzats.

Després d'una segona declaració de la dona, es varen donar per fets prou indicis per considerar que s'estava produint un cas de maltractament en l'àmbit familiar. La informació es va traslladar a la Guàrdia Civil, que ha detingut l'home aquest matí.

Després de conèixer la notícia, des de Podem han demanat la dimissió del regidor i li han demanat que col·labori amb la investigació. Segons han remarcat, Mora no té cap càrrec de responsabilitat a Podem, ni figura com a inscrit o militant del partit. Expliquen que es va presentar com a candidat independent en la segona posició de la llista d'Unides Podem per Son Servera en les eleccions municipals de 2023. Per això mateix, argumenten que no podem prendre les mesures disciplinàries corresponents a la gravetat dels fets.

La formació ha reiterat la seva ferma condemna a qualsevol agressió o acte de violència contra la infància i l'adolescència i el seu compromís de Podem amb la lluita per l'eliminació de totes les violències contra la infància.

Després de la seva declaració, la titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Manacor, en funcions de guàrdia, ha deixat en llibertat el regidor d'Unides Podem. La Fiscalia no ha demanat cap mesura cautelar i la jutgessa no ha acordat mesures per la "poca entitat dels fets denunciats", segons han informat fonts judicials.

stats