Successos
Societat 28/08/2022

Detingut el propietari d'un club de cites de Manacor per delictes contra els drets dels treballadors

Al local hi havia vuit dones fent feina sense contracte ni donades d'alta a la Seguretat Social

ARA Balears
2 min
Policia Nacional.

PALMAAgents de la Policia Nacional han detingut el responsable d'un club de cites de Manacor com a presumpte autor de delictes contra els drets dels treballadors: al local hi havia vuit dones fent feina sense contracte ni donades d'alta a la Seguretat Social. Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, l'home té 49 anys i set de les vuit dones no tenen permís de residència.

El mes d'abril, agents de la Policia Nacional, del Subgrup Operatiu d'Estrangers i d'unitats de Seguretat Ciutadana, amb la col·laboració d'Inspecció Laboral, i amb el suport d'unitats de la Policia Local de Manacor, varen iniciar inspeccions a establiments d'hostaleria de la localitat. L'objectiu era controlar les condicions dels treballadors d'aquests negocis i evitar possibles explotacions, fossin per infraccions penals o administratives relacionades amb l'àmbit laboral, així com detectar l'existència de possibles víctimes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i, o bé, laboral.

Durant les inspeccions, en un dels locals visitats, en concret en un club de cites, els policies, en companyia d'un sotsinspector de la Inspecció de Treball, es varen entrevistar amb les dones que en aquell moment eren a l'establiment. La majoria d'elles varen reconèixer, segons ha comunicat la Policia Nacional, que havien arribat a un acord verbal amb l'encarregat del local per treballar-hi, sense que els hagués donat d'alta de la Seguretat Social ni hagués tramitat cap mena d'assegurança mèdica a cap d'elles.

Als agents els va resultar sospitós comprovar que diverses de les dones estrangeres feia poc que havien arribat a l'estat espanyol. Ho havien fet com a turistes, per tant, no podien fer feina. Per això, Inspecció de Treball va fer un informe, que concloïa que el responsable del local hauria comès, suposadament, un delicte contra el dret dels treballadors. Els agents, per tant, aquesta setmana n'han localitzat i detingut el presumpte responsable.

La Policia ha destacat els bons resultats d'aquests dispositius de col·laboració amb la Inspecció de Treball de la Seguretat Social i la Policia Local de Manacor.

stats