Societat 13/02/2018

Detingut el propietari de la cadena hotelera Riu

L'hoteler Luis Riu s'enfronta a càrrecs de compensació il·legal i confabulació que podrien suposar penes de presó d'entre 5 i 6 anys

Ara Balears
2 min
Alejandro Sánchez i Lluís Riu, a la informació  d'El Nuevo Herald

PalmaLuis Riu Güell, propietari dels hotels Riu, ha estat detingut a Miami després que dilluns es lliuràs a la policia. Segons informa el 'Miami Herald', se l'acusa d'oferir estades gratis als seus hotels al director de Construccions de Miami Beach a canvi de permetre la renovació d'un establiment a South Beach. El propietari de la cadena hotelera de Riu ha sortit de la presó amb càrrecs després d'abonar una fiança de 21.000 dòlars.

La setmana passada, els fiscals van acusar

La Fiscalia estatal de Miami va interceptar un correu electrònic en el qual Luis Riu qualificava el director de Construcció de Miami Beach, Mariano Fernández, com el "cap suprem", i demanava que li facilitessin totes les comoditats. La fiscal estatal de Miami, Katherine Fernández Rundle, va assenyalar que Mariano Fernández "va rebre vacances de luxe en hotels i tractament VIP per agilitar les obres i permisos del Riu Plaza a Miami Beach", incloent-hi un tracte preferencial i tarifes amb grans descomptes per al funcionari i la seva família en els resorts de Riu a Mèxic i Punta Cabello blanco

Luis Riu ha viatjat a Miami per comparèixer davant la policia, i ho ha fet acompanyat pel vicepresident regional de Riu per al Carib, Alejandro Sánchez de l'Arc. Els seus advocats, Barry Wax i Elias Gutierrez, director del departament legal de Riu, han assegurat que "són completament innocents".

La cadena Riu té més de 100 hotels en 19 països, entre els quals Mèxic i República Dominicana. Luis Riu va viatjar fins a Miami des d'Espanya i es va lliurar a la justícia de Miami, que ha establert una fiança de 21.000 dòlars, amb permís per viatjar a casa seva, a Mallorca, i als seus hotels a tot el món.

stats