Maltractament
Societat 05/09/2023

Detingut el maltractador d'animals de la Serra

L'ARA Balears va difondre ahir el vídeo amb imatges extremadament cruels

Rosa Campomar
2 min
Imatge del vídeo de maltractament animal

Rosa CampomarAgents del Seprona han detingut avui l'autor d'un vídeo amb imatges extremadament cruels de maltractament animal que ahir va fer públiques l'ARA Balears. El vídeo s'havia distribuït a diversos grups de WhatsApp i va provocar molta indignació entre els caçadors de Mallorca, ja que s'hi pot veure que l'autor de les imatges dona als seus cans un cabrit de molt pocs dies perquè el devorin viu. Aquests fets han tingut lloc a la serra de Tramuntana. Alguns caçadors, que han demanat preservar la identitat, varen fer arribar aquestes imatges a l'ARA Balears amb la voluntat de denunciar aquestes conductes, que consideren inacceptables. Les mateixes fonts apuntaven a una persona concreta, coneguda per molts d'ells i que ja ha estat implicada en accions que li han suposat la retirada de la llicència de caça i diverses sancions.

La Guàrdia Civil ha comunicat que el Servei de Protecció de la Natura va iniciar una investigació a partir dels vídeos difosos per les xarxes que han conduït a la detenció a sa Pobla d'una persona que suposadament és l'autora del "cruel acte". A més, els agents han sol·licitat la mesura cautelar de la retirada dels cans.

Antoni Marí, veterinari expert en benestar animal, afirma que aquestes imatges mostren “un cas flagrant de maltractament animal. No li trob cap explicació més enllà de manifestar una voluntat clara de fer sofrir un animal. És una conducta intolerable i que demostra molt poca educació i molt poca empatia amb l'entorn”.

Marí afirma que aquesta conducta és gratuïta, no té sentit i també perjudica els cans, ja que “s'està ensenyant i reforçant una conducta que segur que els cans repetiran”. El veterinari explica que afortunadament això és un cas extraordinari, ja que hi ha una consciència creixent entre la població de la necessitat de mantenir un tracte digne i respectuós cap als animals.

La legislació de benestar animal està destinada sobretot als animals domèstics, però si es demostra que s'ha provocat la mort de l'animal, s'identifica la persona i que els fets han tingut lloc després del darrer Codi Penal, que va entrar en vigor el mes de febrer, un cas com el que es veu a les imatges es pot arribar a castigar amb un any i mig de presó.

stats