Succés
Societat 31/03/2023

Detenen un treballador del Santuari de Lluc per robar peces històriques del museu

L'home en creava rèpliques a casa seva per no ser descobert

ARA Balears
2 min
Algunes de les joies robades

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut un treballador del museu del Santuari de Lluc acusat de robar nombroses peces històriques i obres d'art d'un gran valor patrimonial i històric. Segons ha avançat el Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears, els agents del cos armat han aconseguit recuperar gran part del que va robar l'home, durant la detenció al seu domicili d'Inca. Això no obstant, en el decurs de les investigacions han descobert que l'home ja ha venut un cordó d'or del segle XVIII a un local de 'Compro oro'.

El cas va iniciar-se el mes de febrer passat, quan els responsables del museu varen descobrir que els faltaven algunes peces de la col·lecció mentre feien les tasques d'inventariat del material del museu. Davant aquest fet, posaren una denúncia a la Guàrdia Civil, que va centrar la recerca del possible culpable entre els treballadors i el personal del Santuari de Lluc i el museu, ja que no varen trobar cap evidència que algú hi hagués entrat a la força.

Un cop els agents identificaren l'acusat, un treballador de 56 anys, i el detingueren, trobaren diverses peces històriques tant al seu domicili com al seu armariet del santuari i al cotxe. Les investigacions han permès esbrinar que els robatoris varen començar el març de l'any passat i que durant el darrer any ha anat robant peces periòdicament. Per tal de no ser descobert, el detingut substituïa les peces per imitacions que feia ell mateix a casa seva.

Posteriorment, se'n va escorcollar el domicili, on es varen localitzar –en un fals sostre d'un dels armaris– 25.000 euros en bitllets i dues caixes amb joies catalogades com a béns d'interès cultural. Es varen trobar més de 100 peces, moltes de les quals també catalogades com a bé d'interès cultural i altres de procedents de les donacions.

stats