Societat 14/02/2020

Detenen dues persones per prostituir menors a Palma

Fonts policials asseguren que podrien tenir relació amb el cas d'explotació sexual a Corea

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional / ARA BALEARS

PalmaLa Policia Nacional ha detingut una dona d'origen dominicà, de 50 anys, i un home d'origen guineà, de 41 anys, com a presumptes autors d'un delicte de prostitució de menors. Tot i que la detenció s'ha duit a terme durant les investigacions posteriors a la violació de la menor tutelada pel Consell de Mallorca, ni la Policia ni l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) han confirmat a l'ARA Balears que els detinguts explotassin sexualment menors tutelats.

Les diligències policials varen sorgir a conseqüència de la detenció de vuit menors d'edat i un major d'edat com a presumptes autors d'un delicte d'agressió sexual a una menor, a principis del mes de gener, després que les investigacions policials apuntassin que una dona de mitjana edat es dedicava a cercar menors per prostituir-les.

Durant la investigació de la violació de la menor, els agents varen descobrir que la detinguda hauria ofert nines menors a homes perquè hi mantinguessin relacions sexuals a canvi de diners. Pel que sembla, la detinguda s'acostava a adults en bars i els presentava les menors que suposadament prostituïa.

L'home de 41 anys, a més del delicte de prostitució de menors, és acusat com a presumpte autor d'abús sexual, després d'intentar mantenir relacions sexuals amb una menor a canvi de diferents regals, com articles de roba, telèfon mòbil i invitacions en locals. La menor va acceptar els regals però no va voler mantenir-hi relacions, la qual cosa va provocar que l'home l'amenaçàs i arribàs a agafar-la fortament pel coll.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb aquesta xarxa de prostitució de menors a Mallorca.

La violació que destapà la xarxa de prostitució de menors tutelats a Mallorca i que provocà l'inici de la investigació d'aquest cas que ha acabat amb dos detinguts es va produir el mes de desembre del 2019, quan sis joves varen agredir sexualment una menor de 13 anys al barri de Corea. L'operació policial va conduir a la detenció dels sis acusats de la violació i la d'un amic i una amiga de la víctima que suposadament hauria actuat com a nexe entre la víctima i els seus agressors.

Prostitució de menors tutelats pel Consell de Mallorca

La violació en grup d'una adolescent a Palma va destapar diversos casos d'explotació sexual a menors tutelats. L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que depèn del Consell de Mallorca, va reconeixer arran de la investigació d'aquell cas que 16 menors dels quals té la tutela –i que resideixen als seus centres– han estat explotats sexualment.

stats