Succés
Societat 03/12/2023

Detenen a Palma el presumpte cap d'una organització criminal que assaltava camions a Alemanya

L'home regentava una botiga de lloguer de bicicletes a Can Pastilla

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional en el moment de la detenció

PalmaLa Policia Nacional, en col·laboració amb agents de la policia federal alemanya LKA, va detenir dimarts a Palma un home per ser el presumpte cap d'una organització criminal.

Segons ha informat la Policia aquest diumenge en una nota de premsa, el modus operandi del grup, d'origen polonès, consistia en el forçament de remolcs i semiremolcs de camions estacionats principalment a les àrees de servei d'autopistes alemanyes, en tallaven les lones i després escorcollaven i s'enduien els objectes de valor de l'interior.

Per a dur a terme aquest pla, es feia un reconeixement dels llocs d'estacionament dels vehicles a assaltar, s'obtenia el material tècnic i la logística per obrir els remolcs o bé els semiremolcs i transportar els béns robats i, finalment, s'obrien els vehicles quan es presentava una bona oportunitat, normalment mentre els conductors dormien.

L'organització tenia a Polònia llocs, com magatzems i garatges, on ocultaven temporalment la mercaderia. Posteriorment, li donaven sortida mitjançant diferents vies, com són la venda a través de plataformes d'internet o directament en botigues físiques. Amb els beneficis obtinguts es pagava els membres de l'organització.

Entre altres objectes robats, hi ha capses de juguetes d'una marca coneguda, amb un valor aproximat de 32.000 euros, aspiradores amb un valor total de 41.000 euros i televisors amb un valor aproximat de 64.000 euros.

El detingut regentava una botiga de lloguer de bicicletes a Can Pastilla

Precisament, el detingut regentava una botiga de lloguer de bicicletes a Can Pastilla, a la qual se sospita que llogava les bicicletes que prèviament havien estat robades en camions d'Alemanya.

A part de la detenció per part d'agents del Grup de Delinqüència Internacional i de la Policia Alemanya, es va procedir a l'entrada i escorcoll del domicili de l'arrestat i al local de lloguer de bicicletes. S'hi van intervenir més de 7.000 euros en efectiu i 96 bicicletes amb un valor aproximat de 115.000 euros.

stats