Violència masclista
Societat 08/02/2024

Detingut en un prostíbul la parella de la dona assassinada al País Valencià

L'acusat del crim té antecedents policials per maltractaments a una exparella

ARA
2 min
Agents de la Guàrdia Civil en una imatge d’arxiu.

ValènciaLa Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada un home de 52 anys com el presumpte assassí de la seva parella, una dona de 44 anys que va aparèixer morta al seu pis del municipi valencià d'Alfàs del Pi. L'home ha quedat arrestat en un prostíbul de la localitat de Coix, a gairebé 100 quilòmetres del pis que compartia amb la víctima, segons han informat Efe fonts de la investigació. Havia estat en parador desconegut els últims tres dies.

Dissabte a la tarda, els veïns de la Rocío la van acompanyar a la caserna de la Guàrdia Civil perquè denunciés els maltractaments que patia a mans de la seva parella. Aquella mateixa setmana li havia pegat. Però un cop allà, i tot i que va explicar que havia patit dos episodis d'agressió física aquella setmana, es va fer enrere: no només no va interposar la denúncia, sinó que va declinar l'ordre de protecció que li va oferir la policia espanyola. Els agents van mantenir el contacte amb ella fins dilluns, segons expliquen en un comunicat, però després va ser impossible localitzar-la.

Amb el protocol de violència masclista activat i una autorització del jutjat de Violència sobre la dona de Benidorm, els agents van irrompre a l'habitatge que Rocío compartia amb la seva parella des de feina un any. Allà van trobar el seu cadàver, amb evidents signes de violència. Segons la reconstrucció dels fets inicial que ha fet la policia, el crim hauria tingut lloc en la matinada del diumenge al dilluns. Amb la informació que va proporcionar la víctima en seu policial el dia anterior, la Guàrdia Civil va activar un dispositiu de cerca de la seva parella sentimental, que comptava amb antecedents per maltractaments a la seva exparella.

La petita població d'Alfàs del Pi ha condemnat l'"acte de covardia i brutalitat" pel crim masclista en una concentració celebrada aquest dimecres a la porta del consistori. L'autòpsia del cadàver de la víctima es practicarà aquest dimecres per determinar les causes de la mort. Des d'un primer moment, la principal hipòtesi dels investigadors ha estat que es tracta d'un assassinat masclista. La víctima era d'Algesires (Cadis), tenia dos fills d'una relació anterior, que viuen amb el pare, i segons la delegació del Govern contra la Violència de Gènere, també havia estat maltractada per una parella anterior. Les estadístiques oficials confirmen que la Rocío és la 1.243 dona assassinada des del 2003.

stats