Societat 01/05/2022

Detenen un home per abusar sexualment de la seva neboda i una altra familiar, les dues menors d'edat, a Palma

Els fets varen succeir quan les dues tenien entre 6 i 12 anys

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional va detenir dijous un home de 63 anys com a presumpte autor de dos delictes d'abusos sexuals continuats a la seva neboda i una altra familiar, les dues menors d'edat. Els fets, segons el cos policial, varen succeir quan elles tenien entre 6 i 12 anys i el detingut aprofitava que quedaven tots sols per abusar sexualment de les menors.

El primer fet va passar quan una de les víctimes tenia prop de sis anys i era amb els seus familiars en una autocaravana. En un moment determinat, els familiars se'n varen anar i ella va quedar amb el seu oncle, que va aprofitar l'ocasió per proposar-li un joc i abusar d'ella fins que els altres varen tornar.

Aquests jocs es varen anar repetint durant anys i es varen traslladar a la casa del presumpte autor, quan la denunciant hi quedava a dormir. Allà, aprofitava que la tia de la nina anava al llit i ells quedaven tots sols al sofà per abusar de la menor. Quan la víctima tenia 12 anys, els fets varen cessar, ja que va deixar d'anar a casa del seu oncle i es va decidir a denunciar els fets davant de la Policia Nacional.

Després de tenir-ne coneixement, la Policia, concretament la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM), va iniciar una investigació per aclarir què havia passat. Aleshores, es va identificar el presumpte autor i es va poder saber que també podria haver abusat d'una altra menor, igualment familiar, 15 anys enrere, quan aquesta tenia prop de sis anys. Tot i que en el seu moment els fets no es varen denunciar, en saber que havia passat el mateix amb un altre membre de la família, va decidir denunciar el que havia ocorregut anys abans.

stats