Societat 22/01/2020

Detenen un fruiter que feia treballar els seus empleats 14 hores al dia set dies a la setmana a Palma

La Policia Nacional assegura que els treballadors tampoc podien gaudir de vacances ni de la seva quitança quan els acomiadava

Ara Balears
1 min
Imatge de la detenció d'un administrador de dues fruiteries amb motiu de l'operació "Poma"

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un home de 40 anys d'origen pakistanès per un delicte contra els drets dels treballadors. L'acusat era propietari de dues fruiteries, on feia treballar els seus sis empleats 14 hores al dia de dilluns a diumenge. A més, informa el cos de seguretat, no permetia que gaudissin de les seves vacances ni els donava quitança quan els acomiadava.

Els agents donen per finalitzada l'operació Poma, la qual varen iniciar arran d'una denúncia rebuda per un "un possible delicte contra el dret dels treballadors", presumptament comès per l'administrador de les dues fruiteries. Aquesta activitat afectava els seus sis treballadors, la majoria estrangers. Aquests, per les seves situacions econòmiques i personals i per por de perdre la seva única font d'ingressos, es veien obligats a acceptar les condicions laborals imposades, indica la Policia Nacional.

"S'incomplien les vacances anuals sistemàticament, no gaudien del període establert ni de la compensació econòmica corresponent", afegeixen fonts policials. Encara que la seva jornada era de 14 hores diàries, el seu contracte laboral era de 20 hores a la setmana en el cas dels que en tenien, atès que alguns treballaven sense contracte.

stats