Estafa
Societat 16/06/2023

Detenen dues persones a Mallorca per una estafa de 30.000 euros

La víctima amb residència a Petra va denunciar arran de l'engany d'una persona que va contactar a través de les xarxes socials

ARA Balears
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil

PalmaLa Guàrdia Civil de Manacor ha detingut dues persones i n'investiga cinc més per un presumpte delicte d'estafa a Madrid, Barcelona, València i Tenerife. Segons han informat, la víctima amb residència a Petra va denunciar una estafa per valor de 30.000 euros arran de l'engany d'una persona que, a través de les xarxes socials, la va convèncer perquè enviàs doblers amb l'excusa d'haver patit desgràcies personals en un país del centre d'Àfrica.

Durant la investigació, els agents van descobrir que hi havia diverses persones implicades en el presumpte delicte, que rebien doblers en els seus propis comptes bancaris i, posteriorment, els traspassaven a altres comptes per dificultar el rastreig fins que arribaven a un compte final. En aquest compte, els doblers eren utilitzats per comprar i fer enviaments a Costa d'Ivori. Una vegada van ser identificades totes les persones que formaven part de la trama, diferents unitats de la Guàrdia Civil de cada territori, detingueren els implicats.

Els especialistes de l'Institut Armat, han recordat que es tracta d'una pràctica habitual i han insistit a les persones que utilitzin xarxes socials a desconfiar de les converses que puguin tenir amb individus desconeguts que sol·licitin enviaments de doblers amb qualsevol mena d'excusa.

stats