Estafa
Societat 02/04/2023

Una nova estafa arriba amb força a Mallorca: Et fan creure que has fet una compra i et roben les claus del banc

La Policia Nacional ha rebut una allau de denúncies per aquest robatori en les darreres setmanes

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha alertat de l'arribada d'un nou mètode d'estafa que ha agafat força a Mallorca durant les darreres setmanes. Segons ha descobert el cos policial mitjançant diverses investigacions, els estafadors telefonen a mallorquins fent-se passar pels gestors dels seus bancs i els informen que han fet una compra en línia d'una gran quantitat. Quan la persona estafada diu que no ha comprat res els estafadors els diuen que els ajudaran a recuperar els diners i aconsegueixen robar-los les claus d'accés a la banca en línia i així buidar els seus comptes bancaris.

Durant les darreres setmanes s'ha produït una allau de denúncies, i davant aquest fet, la Policia Nacional ha decidit informar-ne la societat mallorquina. Segons han explicat, el modus operandi dels ciberdelinqüents consisteix a enviar un SMS a un particular o bé telefonar-lo amb un número que pertany a la seva entitat bancària i identificar-se com a gestor del banc, manifestant que, pel que sembla, s'ha produït un càrrec per un import elevat.

En aquest moment, el presumpte gestor demana a la víctima si ha efectuat aquesta operació i, en cas de no haver-la efectuada, li indica que cliqui a un enllaç facilitat per l'estafador. Una vegada accedit a aquest enllaç, sol·liciten les dades de la clau de la targeta de crèdit a la víctima; d'aquesta manera tan senzilla, l'estafador ja pot efectuar càrrecs sense el consentiment del titular de la targeta bancària. Per aquest motiu, per part la Policia Nacional s'aconsella que mai es faci clic en l'enllaç facilitat.

Si el client entra a l'enllaç, deixa el seu compte bancari en mans de l'estafador que podrà actuar quan i com vulgui i robar tots els doblers que aquest tingui al banc.

stats