Societat 19/12/2019

Detenen una dona que simulà el robatori del seu mòbil per cobrar l'assegurança

La Policia Nacional l'acusa de simulació de delicte

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa Policia Nacional ha detingut aquesta setmana a Palma una dona de 49 anys per posar dues denúncies falses pel robatori violent del seu telèfon mòbil. Segons les investigacions, la intenció de l'acusada de simulació de delicte pretenia cobrar de l'asseguradora amb la qual tenia contractada una pòlissa que cobria el robatori del terminal.

La primera denúncia la va interposar a la Policia Nacional el mes de juny, on va assegurar que "un home de raça negra molt alt li havia arrabassat violentament el telèfon mòbil mentre caminava pel carrer de Manacor de Palma a les 14 h", informa el cos de seguretat. Tot i això, el contingut de la diligència va alertar els investigadors, atès que "resultava poc versemblant".

Si bé no va ser possible determinar si la denúncia era real o falsa, la presentació d'una segona denúncia –en aquest cas a la comissaria de la Policia Nacional de la Platja de Palma– per un fet molt similar va aixecar totes les alarmes. Arran de les investigacions, es va aconseguir determinar que la nova denúncia era falsa i que darrere hi havia un propòsit clar: cobrar l'assegurança.

Malgrat això, la dona –que en el moment de la segona denúncia va ser detinguda– es va mostrar molt penedida i va assegurar que des d'un primer moment es va sentir malament per la seva conducta i que mai havia arribat a tramitar la reclamació a la companyia asseguradora. Finalment, els investigadors varen comprovar que les seves declaracions eren vertaderes.

stats