Societat 24/08/2020

Detecten una trentena d'infraccions de la normativa contra el coronavirus en una setmana a les Balears

Des de l'inici de la campanya d'inspeccions, s'han aixecat un total de 275 actes

Ara Balears
1 min
Imatges de les inspeccions

PalmaInspectors el Govern balear han aixecat 29 actes durant la setmana del 17 al 23 d'agost per incompliment de la normativa de prevenció derivada de la pandèmia del coronavirus. Durant aquests set dies, s'han fet un total de 42 inspeccions als municipis de Palma, Calvià, Campos, ses Salines, es Mercadal, Maó, Eivissa, Sant Josep de sa Talaia i Formentera.

D'ençà que es va iniciar la campanya d'inspeccions per vigilar el compliment de la normativa, s'han aixecat 275 actes per incompliment. Els equips formats per inspectors de la Comunitat Autònoma i dels consells insulars i per agents dels cossos policials han portat a terme 439 inspeccions.

Concretament, aquest cap de setmana s'han fet 22 inspeccions a Mallorca, les quals han derivat en 15 actes. A Menorca, per altra banda, s'han controlat sis locals i s'han aixecat sis actes. Finalment, a Eivissa s'han practicat 13 inspeccions i s'han aixecat 7 actes, mentre que a Formentera s'ha fet una inspecció i s'ha aixecat una acta.

La resolució d'aquestes actes es determina d'acord amb el Decret llei de règim sancionador pels incompliments de les normes relatives a la covid-19, en vigor des del divendres 10 de juliol. Segons aquest decret llei, les sancions poden arribar als 600.000 euros en els casos més greus.

stats