Societat 06/11/2020

Detecten 3 positius per coronavirus a la residència geriàtrica de Maó

Entre aquest divendres i dissabte es faran les proves PCR a treballadors i usuaris

Ivan Martín
1 min
Tensió a la residència geriàtrica de Maó pel resultat de les proves que es faran a treballadors i usuaris.

MaóL'Ajuntament de Maó ha comunicat aquest divendres el contagi de tres persones vinculades amb la residència geriàtrica del municipi. Segons el batle, Hèctor Pons, l'origen del primer contagi, que es notificà aquest dimecres, es va produir fora del context laboral. De tota manera, i d'acord amb el protocol sanitari, l'endemà es varen fer les proves PCR a les persones que varen estar en contacte amb aquest treballador.

Així, es varen fer 9 proves PCR, 7 de les quals varen donar negatiu i 2, positiu. Cap dels tres treballadors contagiats pel covid-19 formen part del personal sanitari. Les altres set persones estaran en aïllament domiciliari durant deu dies. A més, per a aquest divendres s'ha previst la realització de les proves PCR a la totalitat dels treballadors de la residència geriàtrica, independentment de si han tingut o no contacte amb una persona positiva per coronavirus. Demà, serà el torn per a tots els residents del centre.

Com a mesures de prevenció i fins a disposar dels resultats de les proves que descartin l'existència de més positius, el Consistori ha decidit prohibir les visites de familiars a persones residents. Els usuaris de la residència quedaran aïllats a les seves habitacions fins a rebre els resultats. D'altra banda, s'ha tancat el Centre de Dia, a causa del possible contacte d'un dels casos amb l'entorn d'aquest equipament. Es faran les proves PCR a tot el personal treballador i als usuaris.

stats