Cimera de turisme
Societat 31/10/2023

Activistes contra la Cimera despleguen pancartes de protesta davant el Palau de Congressos

Els agents han impedit que entrassin dins el Palau i els han identificat

ARA Balears
1 min
Activistes davant el Palau de Congressos de Palma

PalmaUn grup d'activistes ha desplegat dues pancartes de protesta amb els lemes 'Menys turisme, més vida' i 'Basta de jets privats' davant el Palau de Congressos, on té lloc la cimera turística de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. Segons han explicat en un comunicat, el grup ha intentat accedir al Palau per entregar les conclusions i propostes de la 'contracimera' social fetaels últims dies a Palma.

No obstant això, l'edifici està envoltat aquest dimarts per un fort dispositiu de seguretat a causa de la presència de diferents autoritats dels estats membre de la Unió, i la Policia ha impedit el pas als activistes. El grup ha lamentat que malgrat la seva actitud pacífica, els agents els han identificat i se'ls ha "impedit la normal realització del dret a reunió" perquè se'ls ha "encaixonat en un espai pròxim" envoltats de Policia i furgons que "impedien la visibilització de la pancarta".

Cal recordar que un miler de persones es van manifestar aquest dilluns amb el lema de la contracimera, en una mobilització que va recórrer els carrers més cèntrics de Palma per demanar un canvi del model turístic. La convocatòria posava punt final a la 'contracimera' social que en els últims dies oferia una programació alternativa, de to reivindicatiu, al Fòrum Europeu del Turisme i la reunió informal interministerial.

stats