Societat 06/10/2022

Desnonen una família a Llucmajor amb sis persones amb discapacitat

La família ha acampat a la plaça d'Espanya del municipi a l'espera d'una resposta o ajuda

2 min
Moment del desnonament

PalmaLa Guàrdia Civil ha desnonat aquest dijous una família de deu persones que vivien en una finca rural a Llucmajor. Stop Desnonaments ha denunciat que és el desnonament "més greu de la història de l'Estat i probablement d'Europa" davant la vulnerabilitat dels desnonats, ja que hi ha sis persones amb alguna discapacitat i entre tots sumen prop de 20 malalties cròniques.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Llucmajor assegura que des de fa quatre anys han treballat conjuntament amb els Serveis Socials per reconèixer-los el grau de dependència, lliurar-los un altre tipus d'habitatge i reorientar-los, però defensen que la família sol·licita un tipus d'allotjament que "tant l'Ajuntament de Llucmajor com les altres entitats no tenen capacitat d'oferir".

De fet, han apuntat a través d'una nota de premsa que l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) els ha oferit diferents opcions d'allotjament, però "sempre els han rebutjat. A més, han explicat que l'IMAS també els ha oferit altres alternatives, amb la mediació de l'Ajuntament, però que la resposta que han rebut sempre ha estat negativa.

El desnonament s'ha fet aquest dijous dematí i l'enfrontament entre la família i els agents de la Guàrdia Civil ha deixat diversos ferits. Un cop els agents han tret els ocupes de la propietat, s'han desplaçat fins a l'Ajuntament de Llucmajor per tal de parlar amb el batle de la seva situació. Un cop allà, i mentre esperaven alguna resposta, els agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil els han desallotjat del Consistori i els han impedit, així, obtenir cap resposta institucional.

La família camina cap a l'Ajuntament de Llucmajor

Davant aquesta situació, alguns membres d'Stop Desnonaments han decidit acampar amb els membres de la família a la plaça d'Espanya de Llucmajor a l'espera d'una resposta tant de l'Ajuntament municipal com dels Serveis Socials per tal d'ajudar aquesta família. En aquest sentit, el Consistori ha explicat que es tracta d'una desocupació per ordre judicial i "en cap moment no podem interferir en la justícia".

La família desnonada a la plaça d'Espanya de Llucmajor

Stop Desnonaments ha aprofitat el comunicat en què ha denunciat el cas per reclamar ajuda per a la família. Segons han detallat, aquestes persones necessiten palets, matalassos i qualsevol ajuda possible, ja que "són al carrer i, si ningú no els ajuda, nosaltres no podem donar un habitatge a aquestes deu persones vulnerables".

Pel que fa a la situació economicosocial de la família, el regidor de Serveis Socials de Llucmajor, Gabriel Rojo, ha explicat que no es tracta d'una família vulnerable "perquè reben tots els ingressos de dependències i no podem fer més que continuar treballant des dels Serveis Socials municipals".

A més, l'organització contra els desnonaments ha denunciat que tant l'Ajuntament de Llucmajor com els Serveis Socials tenen constància de la situació d'aquesta família des de fa anys, però no han tingut cap resposta ni ajuda de les institucions i ara estan "completament desemparats".

stats