Societat 18/06/2021

Desmantellen amb detencions una xarxa de robatoris i tràfic il·lícit de vehicles a les Balears

El grup tenia una nau industrial a Palma que feia servir com a taller

ARA Balears
2 min
Imatges de la "operación troleo".

PalmaLa Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desmantellat una xarxa dedicada presumptament al robatori i tràfic il·lícit de vehicles per posar-los en circulació a l'estat espanyol i a altres països d'Europa, com ara Itàlia, França i els Països Baixos. Sota el nom d'"operación troleo", els agents han fet 17 registres domiciliaris a les Balears, Alacant, Badajoz, Còrdova, la Corunya i València, segons ha informat la Guàrdia Civil en una rota de premsa.

En total han detingut deu persones: quatre a Palma, una a València, tres a Còrdova i dues a la Corunya. Estan investigades pels delictes de tràfic il·lícit de vehicles, blanqueig de capitals, contra la hisenda pública i de pertinença a organització criminal. Segons els investigadors, la xarxa es dedicava al robatori de vehicles i posteriorment els modificava elements identificatius –matrícula i número de bastidor– i la documentació.

El grup tenia una nau industrial a Palma que feia servir com a taller, on hi havia tota mena d'eines per desmuntar els vehicles. Allà s'han trobat 32 vehicles en diverses fases de muntatge per vendre'ls, a més de motors i recanvis. El total de vehicles requisats ascendeix a 63, molts dels quals són d'alta gamma. Ara els investigadors intenten esbrinar si són robats i identificar-ne la procedència.

Així mateix, els agents han interceptat 45 parells de plaques de matrícula, documentació de vehicles de diferents països –principalment d'Alemanya i Itàlia–, fitxes tècniques i permisos de circulació manipulats, nombrosos equips informàtics, 14.800 euros en efectiu, una arma de foc i munició. També s'han requisat aparells elèctrics per fer els robatoris, detectors de radiofreqüència i maquinària per forçar bombins. A més, els cossos policials han bloquejat 14 societats mercantils que es feien servir per a l'activitat criminal, nou habitatges i dues naus industrials.

stats