Societat 18/03/2020

L'Ajuntament de Palma desinfecta amb aigua i lleixiu les zones més transitades de la ciutat

Tres camions cisterna i dues agranadores amb sistemes d'aigua a pressió actuen al centre, l'eixample i diverses places i barris

Ara Balears
2 min
Operaris d'Emaya desinfectant un carrer de Palma.

PalmaEmaya ha començat aquest dimecres a desinfectar amb aigua i lleixiu les zones més transitades de la ciutat per evitar l'expansió del coronavirus. Tres camions cisterna i dues agranadores amb sistemes d'aigua a pressió netejaran el carrer de Jaume III, la via de Roma, les Rambles i els carrers de Sant Miquel, el Sindicat, el Banc de l'Oli, Velázquez, la Volta de la Mercè i la Porta Pintada.

A l'Eixample actuaran als carrers 31 de desembre, de Francesc Manuel de los Herreros, de Pascual Ribot, de Rafael Rodríguez Méndez, de Blanquerna i d'Ausiàs March. També es desinfectaran l'avinguda de Sant Ferran i els carrers principals de Pere Garau com ara Nuredduna, la plaça de les Columnes, Manuel de los Herreros i la plaça de Pere Garau. L'equip de desinfecció netejarà el carrer de l'Arquebisbe Aspargo i la plaça de Miquel Dols, al barri de Son Gotleu, i farà el mateix a Santa Catalina i el Jonquet.

Emaya mantindrà el servei de recollida de residus malgrat la declaració de l'estat d'alarma, però ajustarà la neteja dels carrers de Palma a la "reducció de les necessitats" per la baixada de l'activitat comercial, d'oci i turística i per poder atendre altres serveis "essencials" com ara el subministrament de l'aigua potable, les reparacions a la xarxa i el servei de sanejament.

L'Ajuntament de Palma va anunciar diumenge que suspenia l'ORA, el Bicipalma i el servei de galeres. Bicipalma suspendrà el servei durant els pròxims 15 dies, i les bicicletes ja s'han retirat dels carrers de Ciutat. També se suspèn el servei de l'ORA. D'aquesta manera, la zona blava no estarà en funcionament durant les dues pròximes setmanes. A més, tots els parcs, jardins, pistes i poliesportius municipals també estan tancats des de dissabte.

stats