L'Airef proposa substituir el descompte de resident del 75% per una tarifa plana

Segons un estudi de l'entitat, el preu dels bitllets ha augmentat un 15% amb aquesta reducció

La pujada de la subvenció del 50% al 75% del descompte de resident ha augmentat significativament els preus, en concret un 15%, dels trajectes entre la Península i les Balears, mentre que a les Canàries l'augment ha estat d'un 12%, segons apunta l'estudi 'Infraestructures de Transport' publicat aquest dijous per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef). 

Per això, l'entitat proposa substituir la subvenció actual del 75% del viatge per una subvenció de quantitat fixa a cada una de les rutes. També proposa afavorir la competència en els territoris extrapeninsulars, fomentant l'entrada de noves companyies i eliminant barreres a l'entrada.

En concret, l'estudi demostra que tot i l'augment de preus en els trajectes entre la Península i les Balears, el cost dels bitllets dels residents ha baixat aproximadament una mitjana d'un 47% gràcies a l'augment de la subvenció. No obstant això, el preu per als no residents s'ha incrementat, sobretot a les comunitats especialitzades en turisme. Així mateix, també recorda que aquesta ajuda econòmica va ser de 445 milions l'any 2017 i de 730 milions entre el 2018 i el 2019.


EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF