Societat 25/05/2022

El torrent de Manacor es desborda i afecta quatre habitatges de la zona

ARA Balears
1 min
El torrent desbordat.

PalmaLes fortes pluges que s'han registrat aquesta matinada han provocat que aquest matí s'hagi desbordat el torrent de Manacor a l'altura del camí de la depuradora. Segons han informat el Servei d'Emergències, aquest desbordament ha afectat quatre habitatges que estaven a la zona, per la qual cosa han demanat precaució i que no es travessin les zones inundades ni a peu ni amb cotxe.

Aquest no ha estat l'únic incident que ha deixat el temporal que ha sacsejat les Illes. En total, l'112 ha registrat 156 incidències, 155 a Mallorca i 1 a Menorca. La majoria de les incidències de Mallorca s'han produït a Palma (96), Marratxí (18) i Calvià (8) i han estat inundacions de baixos i locals de la via pública.

Palma, amb 64 litres per metre quadrat, ha estat el lloc on més ha plogut en les últimes 24 hores. La segueixen la Colònia Sant Pere (51 litres/m²), Santa Maria (50 litres/m²) i sa Pobla (46 litres/m²). A Menorca s'han registrat 31 litres per metre quadrat a Ciutadella. A més, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat de la possibilitat que hi hagi ruixats localment forts a Menorca i amb menys probabilitat a Eivissa i Formentera fins avui horabaixa.

Tanquen platges

Per la seva banda, l'Ajuntament de Palma ha informat que les pluges han provocat un abocament d'aigües mixtes i, per això, han tancat les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Major. Així, Cort ha indicat que aquestes platges han estat senyalitzades amb bandera i restaran tancades al bany fins que les anàlisis de les mostres d'aigua indiquin que són aptes per al bany.

stats