Societat 18/08/2020

Desarticulen la xarxa que va robar 68.000 euros a l'Ajuntament de Maria de la Salut

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones per estafar presumptament 100.000 euros

Ara Balears
1 min
Ajuntament de Maria de la Salut. / AJUNTAMENT

PalmaLa Guàrdia Civil ha desarticulat la xarxa que va robar 68.000 euros a l'Ajuntament de Maria de la Salut, segons ha informat l'agència Efe. De moment, han detingut quatre persones a les províncies de Madrid, Còrdova, Màlaga i València per estafar presumptament 100.000 euros mitjançant el phising, mètode per robar dades per internet.

La investigació va començar després que el consistori denunciàs que els havien robat 68.000 euros amb dues transferències fraudulentes, dia 11 d'agost. Després d'analitzar la denúncia, es varen estudiar els moviments bancaris de diferents comptes i les adreces IP relacionades que s'havien connectat. D'aquesta manera, s'han pogut identificar els receptors dels doblers robats i l'organització de la qual formen part.

Aquesta agrupació s'encarregava d'aconseguir dades personals per falsificar documents, obrir comptes bancaris i línies de telèfon mòbil i fer actes administratius a partir de les seves identitats. Mitjançant el mètode phising enviaven correus electrònics de manera massiva, en què suplantaven les entitats bancàries. En el cas de Maria de la Salut, varen incorporar un enllaç en el correu el qual redirigia a una web fora del banc, d'on aconseguien extreure totes les dades personals per després entrar al compte i fer-se les transferències a ells mateixos.

D'ençà que ha començat la investigació, a part de les detencions, s'han fet tres escorcolls domiciliaris, han bloquejat els comptes bancaris per analitzar-los i han congelat els doblers que s'havien estafat. La recerca es fa a càrrec del jutjat d'Instrucció 2 d'Inca, el qual col·labora amb els jutjats de guàrdia d'Arganda del Rey, Picassent, Còrdova i Fuengirola, on han detingut els estafadors.

stats