Successos
Societat 21/06/2023

Desarticulen una organització criminal que distribuïa droga a Eivissa i altres parts de l'Estat

Hi ha 13 detinguts i s'han fet 11 escorcolls a Barcelona, Burgos, Cantàbria i Madrid

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional espanyola i la Policia Nacional de França han desarticulat una de les majors organitzacions criminals internacionals dedicades al tràfic de drogues sintètiques, que distribuïa a Eivissa i altres parts de l'Estat. En total, han detingut 13 persones, entre les quals hi ha el líder de l'estructura, i s'han fet 11 escorcolls a Barcelona, Burgos, Cantàbria i Madrid.

La policia ha informat que s'han intervingut 150.000 pastilles d'èxtasi, 135 quilograms d'speed, 25 de ketamina, quatre de cocaïna rosa, 900 vials d'anabolitzants i més de 10.000 litres de precursors. També s'ha desmantellat un complex laboratori on es feia speed a Alcalá de Henares (Madrid), així com un altre de producció i distribució d'anabolitzants a Barcelona. Segons ha comunicat aquest dimecres la Policia, suposa un dels majors cops policials al tràfic d'aquesta mena d'estupefaents.

El presumpte líder de l'organització era l'encarregat de la transformació dels productes sintètics. Els altres membres de l'estructura criminal distribuïen la droga en el nord d'Espanya, sud de França, Barcelona, Eivissa i Madrid.

L'origen de la investigació comença quan, per part de la Policia Nacional espanyola i la Police Nationale francesa, es va tenir coneixement que una organització dedicada al tràfic de drogues sintètiques operava en la zona nord d'Espanya i en el sud França.

A mesura que avançava la investigació, els agents van esbrinar que l'estructura criminal no tenia límits geogràfics, ja que van detectar que distribuïa estupefaents a Cantàbria i Burgos, a més de Barcelona, Eivissa i Madrid. Es va descobrir que el cap de l'organització s'encarregava de transportar la droga des dels Països Baixos fins a Espanya. Des del seu domicili a Barcelona, hauria coordinat totes les activitats necessàries per a la importació, transformació i distribució de sulfat d'amfetamina.

Per a això, la xarxa comptava amb un lloc d'emmagatzematge, on ocultaven la droga sota la supervisió d'un altre responsable. Després de rebre la droga Barcelona, la traslladaven fins al municipi madrileny d'Alcalá de Henares.

Amb tot, en els escorcolls practicats s'han intervingut un total de 12 vehicles, alguns d'ells amb habitacles ocults, especialment dissenyats per al transport d'estupefaents i diners, així com un total de 39.750 euros en metàl·lic.

stats