Societat 31/08/2020

Desallotgen un bar de Ciutadella amb 50 persones a l'interior sense mascareta

La zona de Ponent concentra el 60% dels contagis per coronavirus a l'illa

Ivan Martín
1 min
La Policia Local de Ciutadella intensifica els controls a la ciutat amb el repte de fer complir la normativa sanitària.

CiutadellaLa Policia Local de Ciutadella va denunciar i desallotjar aquest diumenge de matinada un bar amb més de cinquanta persones que eren a l'interior sense mascareta i sense respectar la distància de metre i mig. Aquest incident arriba en una setmana en què la Conselleria de Salut del Govern balear estudia fer proves massives a la ciutat de Ponent, després de constatar que el 60% dels contagis per coronavirus a Menorca s'han produït a Ciutadella.

Segons fonts policials, els fets varen succeir a les 00.25 hores de diumenge, quan els agents varen entrar al local i varen comprovar que a la barra s'hi concentraven més de mig centenar de clients que infringien les restriccions sanitàries causades per la covid-19. Els policies varen ordenar el desallotjament dels ocupants i varen aixecar una acta de sanció contra els responsables de l'establiment. Cal recordar que les multes per aquest tipus de vulneracions de la normativa oscil·len entre els 3.001 euros i els 60.000, a més del tancament del local durant els pròxims tres anys.

Els tres brots socials registrats a l'illa es concentren a la zona de Ponent, fet que situa Ciutadella en el punt de mira de les autoritats sanitàries. Entre les mesures que valora la Conselleria, hi ha la de realitzar proves massives a les àrees o carrers de la ciutat on es detecti una major incidència de la covid-19. Les institucions menorquines avaluen les xifres i, en funció de les dades del cap de setmana, podrien anunciar accions contundents per reduir els contagis.

stats