Palma
Societat 15/09/2022

Desallotgen 45 persones d'un edifici de Palma per risc d'esbucament

L'edifici ja va tenir una valoració negativa el 2020 per danys a l'estructura

ARA Balears
1 min
Una vista aèria de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha desallotjat un edifici sencer al carrer de la Torre d'en Bibiloni per risc d'esfondrament. A l'immoble hi vivien 15 famílies (45 persones) diferents i totes han estat desallotjades. La majoria han anat a viure, momentàniament, a casa d'amics, familiars o a un hotel, però alguns han requerit l'ajuda dels serveis socials per reallotjar-se.

Aquest edifici ja va rebre una valoració negativa en la inspecció tècnica d'edificis. En aquell moment es van detectar danys estructurals i es feren diversos apuntalaments provisionals a l'espera a fer l'obra que reforçàs l'estructura de l'edifici i pogués superar així la inspecció i ser un lloc segur per viure.

Dos anys després, els propietaris dels pisos no havien fet cap mena d'acció per arreglar aquests danys estructurals i aquest dimecres hi va haver un despreniment que va encendre les alarmes. Els tècnics de l'Ajuntament de Palma feren una nova inspecció tècnica i van decidir desallotjar i clausurar l'immoble, que a hores d'ara continua precintat a l'espera d'estudiar més a fons l'estructura d'edifici i les mesures necessàries per resoldre els danys a l'estructura.

Cinc de les famílies que residien a l'edifici han sol·licitat ajuda als serveis socials per allotjar-se. L'Ajuntament de Palma ha explicat que a aquestes 13 persones (11 adults i dos menors) se'ls ha oferit acolliment al centre de Sant Joan de Déu (als adults) i habitacions a un hostal a la família amb menors. Tot i això, i haver reclamat ells l'ajuda, cap de les persones ha anat finalment a viure ni al centre ni a l'hostal.

stats