La setmana que m'espera
Societat 04/12/2021

“Al dematí som de berenar de Cola Cao i galletes Maria”

El xef Andreu Genestra explica com serà la seva setmana

2 min
El xef Andreu Genestra

PalmaLa setmana que ve, dilluns i dimarts, seré a Barcelona a veure actuar un molt bon amic meu, Óscar de la Fuente, que és protagonista del musical de Billy Elliot. També anam a celebrar que l’han nominat als Goya a millor actor revelació pel seu paper a El Buen Patrón, la darrera pel·lícula de Fernando León de Aranoa.

Després ja torn a Mallorca i ens posam de ple a preparar els dinars i sopars d’empresa. Hi ha una certa incertesa i nervis pel que pot passar en el context de la pandèmia, però nosaltres tenim bastantes reserves. El client fix respon, sempre està al nostre costat. En aquests casos, tenim peticions especials: n’hi ha que demanen productes de la casa; altres, que facem un plat amb bolets diferents... També estam enfocant les festes de Nadal. És molta feina i no es pot fer només en una setmana.

Entre setmana, cada dia em solc aixecar a les 7.15 h. La meva filla i la meva dona ja han partit: una cap a l’escola i l’altra a fer feina d’infermera. Berén sempre amb el meu fill i som de Cola Cao i galletes Maria. En acabar, vaig cap al restaurant i feim la recepció de comandes i xerram amb l’equip sobre com encararem el dia. Organitzam les dates, si hem de programar esdeveniments... Justament aquesta setmana tenim una sessió fotogràfica dels plats de la temporada d’esdeveniments. A les 12.30 h dinam. Cada dia el menú és diferent. El personal es passa bona part del dia allà i intentam que la gent tingui una dieta equilibrada. A l’horabaixa hi ha dies que em puc escapar a casa. Normalment, aprofit per fer gimnàstica, vaig a trotar, faig bici o peg quatre punyades al sac per llevar l’estrès. Hi ha altres dies que he de quedar a l’Aromata per preparar els sopars. 

Al vespre faig maratons de sèries. Som un consumidor extremista de les plataformes. Ara justament no estic especialment enganxat a cap. He començat a veure The Blacklist i darrerament una que m’ha encantat ha estat The sinner.

Els dissabtes dematí i els diumenges estic totalment amb la família. De hobby tenim la muntanya. Ens agraden molts d’indrets, però la serra de la Tramuntana és la zona fetitxe. Sobretot els diumenges, rarament quedam a casa. Ara, com que n’és l’època, anam a cercar bolets. 

A banda, gaudesc molt d’anar a dinar amb els amics i trobar-me amb altres companys cuiners. Tenc algunes manies, com que no puc entrar en una cuina bruta o a llocs que facin mala olor. M’horroritzen les olors i em molesta molt el renou. Em crispa estar en un lloc on hi ha molta gent cridant.

Per Nadal, sempre ens dividim entre les dues famílies; uns dies amb la de la meva dona i els altres amb la meva. Per la nit de Nadal feim una cosa més íntima, desapareixem de la marabunta i quedam una mica més reclosos. Solem anar a algun lloc de muntanya, però enguany encara no tenim clar on.

stats