Societat 23/04/2019

Salut i Medi Ambient volen promoure nous espais sense fum

Les conselleries han animat els ajuntaments costaners a adherir-se a la xarxa de platges sense fum

Ara Balears
1 min
"Llosca per llosca" suma _ participants el segon any de vida

PalmaLes conselleries de Salut i de Medi Ambient han animat els ajuntaments costaners de les Illes Balears a adherir-se de manera voluntària a la xarxa de platges sense fum, una iniciativa que té com a objectiu promoure els entorns i els hàbits saludables i sensibilitzar la població sobre la importància de no deixar residus als espais naturals.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha recordat que el tabac és la causa directa de nombroses patologies com el càncer de pulmó, la malaltia pulmonar obstructiva crònica o malalties cardiovasculars, i és un agreujant d'altres malalties. Per això, ha elogiat la creació de la xarxa de platges sense fum i ha animat els ajuntaments a adherir-s'hi.

"Els ajuntaments poden decidir quina part del litoral s'adhereix a la xarxa: poden ser platges senceres o trams de platja, que seran llocs on no es podrà fumar", ha assegurat la consellera. Des de Medi Ambient han destacat la repercussió positiva que la xarxa de platges sense fum pot tenir en l'entorn natural, ja que les llosques són el residu més abundant de les escombraries marines, fins i tot per davant dels plàstics, i només en cal una per contaminar vuit litres d'aigua.

stats