Societat 12/04/2020

Demanen descomptes aeris del 75% per als espanyols que viatgin a les Balears

L'Agrupació Balear d'Agències de Viatges planteja aquesta mesura com a incentiu per reactivar el sector turístic

Ara Balears
1 min
Sense escots a l’avió: seguretat o masclisme?

PalmaL'Agrupació d'Agències de Viatges de les Illes Balears (Aviba) ha proposat al Govern que quan es doni per finalitzat l'estat d'alarma i s'eliminin les restriccions per viatjar estengui a tots els espanyols que visitin l'Arxipèlag el descompte del 75% en els bitllets d'avió per a enllaços amb la Península que tenen els residents a les Illes.

L'organització patronal, que preveu que el transport aeri i marítim continuarà limitat fins al tercer quadrimestre d'enguany, planteja aquesta mesura com a incentiu per reactivar el sector turístic balear i del conjunt d'Espanya.

“L'Estat disposa d'una partida en els pressupostos generals que el 2019 pujava a 625 milions d'euros. En estar suspès el trànsit aeri i marítim, aquesta partida està congelada, no s'està utilitzant, per la qual cosa des d'Aviba pensam que seria molt positiu per impulsar el nostre motor econòmic que aquest descompte es fes extensiu a tot ciutadà espanyol que volgués viatjar a territoris extrapeninsulars”, explica en un comunicat el president de l'associació empresarial, Xisco Mulet.

Mulet assegura que, juntament amb associacions d'agències de Castella i Lleó, Galícia, el País Valencià i Aragó, integrades en la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges (CEAV), Aviba treballa en un projecte d'"intercanvi turístic entre les comunitats autònomes". Proposa també que es destinin a subvencionar els viatges a les Illes els fons previstos per als viatges de la Imserso que han quedat suspesos.

stats