Turisme
Societat 22/04/2023

Demanen que s'aturin les obres d'ampliació de l'aeroport i alerten que suposaran un 15% més d'emissions el 2025

La plataforma contra l'ampliació de l'aeroport engloba diverses entitats ecologistes

ARA Balears
1 min
Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport

PalmaLa Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport s'ha manifestat aquest dissabte dematí a la plaça d'Espanya, coincidint amb el Dia mundial de la Terra, per exigir al Govern que limiti el turisme, ja que s'estima que serà un any de batre rècords, amb una previsió de 30,7 milions de seients programats en vols, xifra que significa, segons ha assenyalat, un 10% més respecte de 2019.

Des de principi d'any, les obres de l'aeroport de Palma estan en el focus de la plataforma, que engloba diverses entitats. La plataforma lluita perquè es paralitzin les obres, ja que, en cas contrari, "repercutiria amb més de 4 milions de passatgers nous i més d'un 15% d'emissions per a 2025", ha recordat el portaveu de la plataforma, Pere Joan Femenia. Entre les propostes, han reclamat polítiques efectives per combatre el canvi climàtic i limitar la massificació turística. El 2022, ha assegurat, "les Illes van rebre 9,2 turistes per cada ciutadà". Així mateix, ha recordat que aquest mes de març va superar els registres d'anys anteriors, tant a les Balears com a Espanya.

D'altra banda, Femenia ha criticat la privatització de les torres de control i ha argumentat que aquest fet afectaria les "condicions laborals dels treballadors, els quals han protestat i han fet vagues". Des de la plataforma han assenyalat com a reclam la limitació urgent de les rutes aèries per a enguany, quan es preveu que sigui una temporada de rècord; que les Illes no assumeixin més arribades d'avions, i un pla per prohibir els jets privats.

stats