Intent d'homicidi
Societat 11/12/2023

Demanen 28 anys de presó a una mare per intentar matar els seus dos fills amb pastilles

La Fiscalia sosté que la dona va obligar els seus dos fills a ingerir benzodiazepines amb aquesta intenció

ARA Balears
2 min
L'Audiència Provincial de Palma

PalmaLa Fiscalia demana una condemna de 28 anys de presó per a una mare acusada d'intentar matar els seus fills sedant-los amb pastilles i després intentar asfixiar la major, que tenia 14 anys, a Manacor. La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha convocat la dona a una vista aquest dimarts a les 9.30 hores. Els fets van tenir lloc la matinada del 27 de maig de 2023, en el domicili familiar. La Fiscalia sosté que la dona va obligar els seus dos fills, un nin de quatre anys i una adolescent de 14, a ingerir benzodiazepines amb la intenció de matar-los.

Els menors van dormir des d'aquest moment fins a la 1 h de l'endemà. La fiscal també acusa la mare d'haver intentat asfixiar la major dels seus fills en dues ocasions. Amb tot, la menor es va despertar i va aconseguir escapar. Els dos menors van sofrir intoxicació i van haver de ser ingressats en una UCI pediàtrica. La mare va ser detinguda hores després. Segons va informar la Policia Nacional, la dona també hauria ingerit pastilles i salfumant, i després va avisar la seva exparella, pare d'un dels menors, que es trobava dormint en un altre domicili. L'home va donar l'avís als serveis d'emergència.

A l'habitatge els agents hi van trobar nombrosos medicaments, així com un paquet de verí per a rates del qual faltava més de la meitat. La recerca sospitava que, després de sedar els menors, la mare havia fet dinar i havia abocat el verí en el menjar per als tres. La Fiscalia imputa a la dona dos delictes d'homicidi en grau de temptativa, amb l'agreujant de parentiu. A més de la pena de presó, sol·licita una ordre d'allunyament de 15 anys en favor dels menors, així com una indemnització de 6.350 euros, llibertat vigilada i que se li retiri la pàtria potestat.

stats