Societat 15/04/2019

Un 57,9% dels menors compra alcohol als supermercats

Els empresaris i la Conselleria de Salut i Consum presenten una campanya conjunta per la tolerància zero pel que fa al consum en joves

Sabrina Vidal
1 min
El consum d’alcohol entre els adolescents a Balears està en el nivell de la mitjana estatal.

PalmaUn 57,9% dels menors compra alcohol als supermercats, i un 46,5% ho fa a les botigues de la barriada. A més, l'edat d'inici del consum d'alcohol a les Balears és de 14 anys, segons un estudi d'Estudes elaborat el curs 2016-2017. Davant aquestes xifres, la Conselleria de Salut i Consum ja inicià la campanya 'No siguis ase' a través dels municipis i ara, els empresaris –grans i petits– s'han sumat a la tolerància zero al consum d'alcohol per part de menors d'edat.

A partir del mes de juny es repartiran 5.000 cartells entre els establiments de venda d'alcohol en castellà, català i anglès. "Els empresaris també som pares i mares", ha recordat la presidenta de la patronal CAEB, Carmen Planas.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha afegit que "és imprescindible canviar la cultura d'oci entre els joves, i la responsabilitat és de tots". En aquest sentit, la Conselleria ha elaborat durant dos anys un document que vol convertir-se en la propera llei d'addiccions. "És un text consensuat que vol prohibir el consum i la venda de l'alcohol a menors o ofertes de consum abusives", explica la directora general de Consum, Maria Ramos. La manca de temps ha fet que l'avantprojecte quedàs sobre la taula del proper govern, una intenció sobre la que també treballa el Ministeri des de Madrid.

La unitat empresarial l'han signada CAEB, la Cambra de Comerç, PIMEM, la Federació Hotelera, Afedeco, Acotur i les diferents plataformes d'oci i consum, entre d'altres. "La responsabilitat social forma part de l'ADN dels empresaris", han assegurat.

stats