Societat 28/02/2023

El defensor del pacient denuncia "l'abandó" dels pacients oncològics a les Balears

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha negat que els pacients a les Pitiüses estiguin desatesos

ARA Balears
1 min
Un pacient seguit un tractament de quimioteràpia

PalmaL'associació El Defensor del Pacient ha remès una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i a la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en què denuncia "l'abandó de l'atenció" que considera que pateixen els pacients oncològics a les Balears.

En la missiva, recollida per Europa Press, la presidenta de l'entitat, Carmen Flores, critica la "greu situació" que està passant la sanitat pública illenca, en aquest cas "per la manca d'oncòlegs". Es tracta, segons Flores, d'una cosa que les "responsabilitats polítiques "neguen, però que saben bé els pacients i els professionals".

Segons l'associació, l'actual situació "no pot continuar" i els responsables polítics "no han tingut voluntat per arribar a acords abans de la valoració i retribucions". "L'abandó de l'atenció als pacients oncològics és de la seva absoluta responsabilitat", ha insistit la presidenta.

La consellera també s'ha referit a la qüestió al ple del Parlament, en resposta a una pregunta de la diputada del PP, Tania Marí, qui ha demanat per la manca de professionals de l'especialitat d'oncologia a les Pitiüses. Gómez ha assegurat que "no és cert" que els pacients a Eivissa i Formentera estiguin desatesos. A més, ha acusat el PP de "banalitzar" el tema "per un grapat de vots".

stats