Societat 03/08/2022

El Defensor del Pacient demana "auxili" a la Fiscalia davant les mancances de la sanitat a les Illes

L'entitat denuncia que el sistema públic "incompleix l'objectiu d'una atenció ràpida, digna i personal"

ARA Balears
1 min
Son Espases en una imatge d'arxiu.

PalmaLa presidenta del Defensor del Pacient, Carmen Flores, ha enviat una carta al fiscal superior de les Illes Balears, Bartolomé Barceló, per demanar "auxili" davant les deficiències de la sanitat pública illenca i perquè els sanitaris de les Balears "siguin escoltats" per la presidenta del Govern, Francina Armengol.

"És molt vergonyós que els professionals hagin de demanar un SOS perquè els pacients i els professionals siguin escoltats per les autoritats sanitàries i la presidenta", ha remarcat Flores en una carta que ha enviat a la Fiscalia, recollida per Europa Press.

L'associació ha subratllat al fiscal que el crit 'No podem més' és "públic i notori". A més, han afirmat que el Govern és la tercera administració pública que desvia "més fons públics a la sanitat privada". "Està més que justificada la nostra petició, ja que posa en risc la salut i la vida dels pacients i també l'estabilitat dels professionals, que afronten les reclamacions d'aquest mal funcionament, falta de personals i mitjans", ha argumentat.

Així mateix, el Defensor del Pacient ha assenyalat a la missiva que la sanitat pública "és molt cara i incompleix amb l'objectiu d'una atenció ràpida, digna i personal". Cal recordar que divendres passat la consellera de Salut, Patricia Gómez, ja es va reunir amb membres de la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública de les Illes Balears, i es va comprometre a potenciar "els espais de debat" ja creats com l'Observatori del Pacient i el Consell de Salut per "integrar encara més els usuaris a les polítiques sanitàries".

stats