La defensa d'Alves intenta contrarestar el risc de fuga perquè surti de la presó

Els advocats del futbolista presenten un recurs d'apel·lació contra la privació de llibertat provisional

3 min
Mascherano i Alves, llestos per canviar Barcelona per Torí

BarcelonaLa defensa de Dani Alves, capitanejada per l'advocat Cristóbal Martell, ha presentat aquest dilluns davant del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona un recurs d'apel·lació contra la decisió de la magistrada de dictar presó preventiva per al futbolista per una presumpta agressió sexual, segons fonts consultades per l'ARA. Fa dues setmanes que l'esportista brasiler dorm entre reixes a Brians 2 i el principal objectiu del seu equip jurídic és intentar contrarestar el risc de fuga que la jutge va tenir en compte per enviar-lo a la presó. Ho han fet amb un escrit de 20 pàgines, segons fonts jurídiques consultades per Efe, que valorarà l'Audiència de Barcelona, un estament superior al de la jutge que va dictar la presó provisional.

La declaració de fa dues setmanes d'Alves va ser caòtica: va donar tres versions diferents dels fets, en les quals va passar d'assegurar que no coneixia la víctima a dir que ell havia sigut el subjecte passiu de l'agressió sexual. Les contradiccions del futbolista, juntament amb una declaració sense escletxes de la dona i unes proves aportades pels Mossos que, de moment, avalarien la versió de la víctima, van fer concloure a la jutge que hi havia indicis sòlids de delicte. Ara bé, per determinar la presó provisional hi va haver dos elements encara més importants: la seva capacitat econòmica i la seva nacionalitat.

No és un secret que Alves té molts diners després de dues dècades sent jugador de futbol professional d'elit, i això per a la magistrada, vol dir que té capacitat econòmica per fugir si volgués. En la mateixa vista de fa dues setmanes va sortir aquest tema: si volgués, no tindria dificultats per aconseguir un avió privat que el portaria a qualsevol punt del món. I si el portés al Brasil encara es complicaria més la situació. El futbolista té la doble nacionalitat espanyola i brasilera, i amb el Brasil no hi ha cap conveni d'extradició que permeti a la justícia espanyola fer tornar un imputat d'aquesta nacionalitat. A més, en la vista Alves va deixar clar que havia de tornar a entrenar amb el Pumas de Mèxic, el seu equip fins que va entrar a presó i el club va optar per rescindir-li el contracte. Tot plegat, van fer concloure a la jutge que hi havia risc de fuga.

Ara, la defensa del futbolista ha anat a l'Audiència de Barcelona –és a dir, opta perquè valori la decisió un tribunal diferent el que porta la instrucció del cas– per intentar que el seu client surti de la presó. Ho ha fet fent pivotar el seu argumentari en quatre eixos. Primer, que Alves ja no juga al Pumas de Mèxic perquè el van acomiadar arran de la presumpta violació i, per tant, no ha de viatjar al continent americà. Segon, que està arrelat a Catalunya, amb una casa a Esplugues de Llobregat a nom seu. De fet, el recurs va acompanyat de més de 100 fulls de documentació per acreditar el seu arrelament a Barcelona. Tercer, que té una predisposició total a acceptar qualsevol mesura cautelar. És a dir, que acceptaria portar una polsera telemàtica perquè estigués localitzable tota l'estona, que li retiressin el passaport o passar a firmar, si cal, cada dia pels jutjats. I per últim, l'actitud que ha mostrat fins ara de col·laboració amb la justícia. Bàsicament, que es va presentar voluntàriament davant dels Mossos d'Esquadra sabent que seria detingut.

Consentiment

Amb l'arribada de Martell a l'equip jurídic d'Alves també s'està teixint una nova estratègia per construir una nova versió dels fets sense tantes fissures. El recurs d'apel·lació encara no busca corregir les contradiccions del futbolista, ja que se centra en el risc de fuga, però Martell ja ha apuntat per on anirà el nou relat d'Alves. Ara, acceptarà una relació sexual al lavabo d'un reservat de Sutton el 30 de desembre de l'any passat, però assegurarà que va ser consentida. I per què fins ara no ho havia acceptat? Segons fonts de la seva defensa, perquè no volia admetre una infidelitat a la seva dona.

stats