Societat 20/03/2014

Quatre militars desapareguts en estavellar-se un helicòpter a les Canàries

S'ha precipitat al mar mentre feia unes pràctiques nocturnes rutinàries. Un dels cinc tripulants que hi viatjaven ja ha estat rescatat. S'estan investigant les causes del succés

Agències
1 min
Un helicòpter del SAR de l'Exèrcit de l'Aire espanyol com el que s'ha sinistrat a les Canàries / EFE

MadridQuatre militars es troben desapareguts després de caure al mar un helicòpter del servei aeri de rescat (SAR) de l'exèrcit de l'aire espanyol a unes 30 milles al sud de Fuerteventura, a les Canàries. En l'aparell hi viatjaven cinc tripulants –dos pilots, un sanitari i dos especialistes en rescat–, un dels quals ha estat rescatat amb vida. L'aparell sinistrat és un Súper Puma de l'esquadró 802, amb base a Gando (Gran Canària).

L'helicòpter del SAR feia unes pràctiques rutinàries de rescat amb grua quan, cap a les deu de la nit d'aquest dijous –hora canària–, ha caigut al mar per causes que s'estan investigant.

Immediatament després de l'accident, s'ha desplegat a la zona un dispositiu de recerca per intentar localitzar els cinc tripulants que viatjaven a l'helicòpter en el moment de l'accident, que s'ha produït la zona de la península de Jandía, al sud de Fuerteventura.

L'Armada i els serveis de rescat han recuperat aquest matí al mar les primeres restes de l'helicòpter, malgrat que no hi ha novetats sobre els quatre militars desapareguts. El ministre de Defensa, Pedro Morenés, viatja avui a la base aèria de Gando, a Gran Canària, per seguir les tasques de recerca dels quatre tripulants.

En el dispositiu desplegat a la zona hi col·laboren mitjans del servei aeri de rescat (SAR), de salvament marítim, del grup d'emergències i salvament (GES) i de la Guàrdia Civil.

stats