Societat 17/07/2021

Estabilitzat l'incendi forestal declarat al coll de sa Gramola, a Andratx

El foc ha afectat prop de 0,5 hectàrees de càrritx

ARA Balears
1 min
Zona del Coll de sa Gramola que es va veure afectada pel foc la setmana passada.

PalmaL'incendi forestal declarat aquest dissabte al coll de sa Gramola, a Andratx, s'ha donat per estabilitzat a les 19.35 hores. Segons ha informat l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), el foc ha afectat prop de 0,5 hectàrees de càrritx.

Segons ha exposat Europa Press, el foc havia estat declarat de nivell 0, la qual cosa significa que pot ser controlat amb els mitjans previstos en el pla Infobal i que, encara en l'evolució més desfavorable, no suposa perill per a les persones ni per a béns diferents dels de naturalesa forestal.

El Govern ha explicat que, en aquests moments, estan treballant en les tasques d'extinció tres autobombes, 18 brigadistes, tres agents de Medi Ambient i dos tècnics. A més, fan feina en l'extinció del foc diferents mitjans aeris. Concretament, tres avions i dos helicòpters.

La zona on s'ha declarat l'incendi forestal d'aquest dissabte es troba just damunt d'on es va declarar l'ocorregut també al coll de sa Gramola el 10 de juliol, que va cremar 7,03 hectàrees de pinar.

stats