Cas Alves

Dani Alves canvia d'advocat: fa fora Martell i contracta una nova lletrada

Inés Guardiola Sánchez, doctora en dret penal, assumeix la seva defensa

2 min
Dani Alves en una imatge d'arxiu

BarcelonaNou gir dels esdeveniments en el cas Dani Alves, des del mes de gener en presó preventiva acusat d'haver violat una noia la nit del 30 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona. Segons fonts consultades per l'ARA, el mateix Alves ha pres la decisió de fer fora el seu actual lletrat, Cristóbal Martell, i contractar una nova advocada, Inés Guardiola Sánchez, doctora en dret penal i especialista en dret penitenciari. Tot això a les portes del judici. Fonts coneixedores de la decisió apunten que al llarg dels mesos el futbolista brasiler ha anat perdent la confiança en Martell fins al punt de plantejar-se el canvi. Les mateixes fonts apunten que hi ha hagut manca de comunicació entre advocat i client i que no sempre han estat d'acord en la línia estratègica que havia de seguir la defensa.

Martell havia portat la defensa del futbolista pràcticament des de l'inici de la instrucció i no va aconseguir treure'l de la presó preventiva tot i intentar-ho dues vegades. Tant fonts de l'entorn del futbolista com del despatx de Martell confirmen a aquest diari que és Alves el que prescindeix dels serveis de l'advocat i li entrega els poders a Guardiola Sánchez, una advocada especialista en l'àmbit penal. Des del despatx del prestigiós penalista, una de les togues d’or de Barcelona, apunten que respecten la decisió d’Alves i que és legítim que canviï de defensa si així ho creu convenient.

La nova lletrada arriba en el tram final de la instrucció: en les setmanes vinents les parts presentaran els seus escrits d'acusació i ja només caldrà posar data al judici a l'Audiència de Barcelona.

La defensa de l'exblaugrana l'assumeix ara Guardiola Sánchez, doctora en dret penal per la Universitat de Barcelona, centre on col·labora com a professora associada. També imparteix classes de dret penal econòmic a la Universitat Abat Oliba. En paral·lel, actualment és secretària tresorera de la comissió de dret penitenciari i de la comissió de drogues de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, del qual també va ser vocal de la secció de dret penal entre el 2013 i el 2019. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona l'any 2003, Guardiola Sánchez també va cursar un màster d'especialització en dret penal i ciències penals a la UB l'any 2004.

stats