Societat 05/09/2020

Una DANA deixarà fortes pluges i tempestes a les Balears a partir d'aquest dilluns

Podrien caure entre 30 i 40 litres per metre quadrat en una hora

Ara Balears
1 min
Un dia de forta pluja a Palma. / E. CALVO

PalmaL'entrada aquest dilluns d'una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) a l'àrea mediterrània, entre les Balears i el litoral peninsular, que afectarà sobretot l'Arxipèlag i que hi serà fins dimecres, podria deixar precipitacions molt fortes. Segons ha informat l'Aemet, la formació de la DANA donarà pas a uns dies de "notable inestabilitat", amb tempestes que podrien deixar entre 30 i 40 litres per metre quadrat en una hora.

Les pluges començaran aquest diumenge a Catalunya, i podran afectar altres zones de l'est peninsular, com el País Valencià, Múrcia, Almeria, Castella-la Manxa i sud d'Aragó.

La DANA, segons l'Aemet, és provocada per la presència en aquestes dates d'aire fred en els nivells mitjans i alts de l'atmosfera, juntament amb la temperatura i l'alt contingut d'humitat de l'aire mediterrani.

El vent dominant de component est i nord-est provocarà que aquesta massa d'aire humit sigui conduïda en nivells baixos. L'Aemet adverteix de la incertesa que caracteritza aquestes situacions sobre la ubicació exacta de les majors precipitacions i tempestes més intenses que es puguin registrar, per la qual cosa recomana un seguiment detallat i mantenir-se informat sobre l'evolució d'aquest fenomen meteorològic.

stats