Societat 02/09/2021

Cs urgeix a reunir el Consell Rector de l'IMAS per tractar els nous presumptes casos d'abusos a menors tutelats

La formació també demana al Parlament Balear que Fina Santiago s'impliqui i no quedi al marge

ARA Balears
2 min
Façana del Consell de Mallorca. ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl grup de Ciutadans al Consell de Mallorca ha exigit aquest dijous convocar una reunió extraordinària i urgent del Consell Rector de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) perquè s'informi dels nous presumptes casos d'abusos a menors tutelats que han transcendit els darrers dies, segons ha informat Europa Press. En aquest sentit, el conseller de Cs a la institució insular, Osvaldo Cifre, ha recordat que durant les sessions de la comissió política els responsables de l'IMAS varen indicar que "no hi havia més casos al marge dels 16 que varen admetre que coneixien".

Així, en un comunicat Cs ha exigit que el president de l'IMAS, Javier de Juan, i la directora insular d'Infància i Família, Maria Ángeles Fernández, aclareixin "si hi havia altres casos que no s'haguessin comunicat". "Si fos així, ens sentiríem enganats i tornaríem a sol·licitar la comissió d'investigació que Cs va promoure des d'un primer moment per esclarir possibles responsabilitats polítiques en aquests nous casos", ha assenyalat Cifre.

Per la seva banda, el portaveu del partit taronja a la Comissió de Serveis Socials del Parlament, el diputat Juan Manuel Gómez, ha exigit la "implicació immediata de la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, per poder resoldre aquest tema". "Els mateixos educadors de l'IMAS s'han manifestat clarament respecte de la vulnerabilitat d'algunes de les nines tutelades i la importància de controlar aquesta qüestió perquè no siguin víctimes d'abusos", ha advertit Gómez.

Per això, "Santiago no pot mantenir-se en la posició que aquest assumpte és competència del Consell", ha afegit Gómez. El diputat ha puntualitzat que "la conselleria d'Afers Socials oblida que té la responsabilitat de fer complir la legislació i inspeccionar el que passi a tots els centres de menors, ja siguin menors tutelats o d'un altre tipus".

stats