Societat 17/07/2013

El Congrés aprova definitivament la llei que fixa una tarifa plana de 50 euros als joves empresaris

També inclou ajudes per contractar persones de menys de 30 anys. L'oposició la considera insuficient

Efe
2 min

MadridEl ple del Congrés ha aprovat aquest dimecres definitivament el projecte de llei de mesures de suport a l'emprenedor i d'estímul del creixement i de creació d'ocupació després de ser ratificades diverses esmenes amb la majoria del PP.

La cambra baixa hi ha donat el seu vistiplau després d'haver acceptat les tres esmenes introduïdes al Senat, entre les quals en destaca una, que estableix el termini màxim per al pagament a proveïdors en 60 dies.

El projecte de llei conté mesures sobre fiscalitat d'autònoms, finançament d'empreses, de lluita contra la morositat i de liberalització del sector ferroviari i dels hidrocarburs.

Amb aquesta nova llei el govern pretén incentivar la primera feina jove a través d'un tipus de contracte amb una durada de sis mesos, que es dirigeix a menors de 30 anys desocupats i que inclou incentius a la seva transformació en indefinit.

També s'implementa una tarifa plana de 50 euros en la cotització a la Seguretat Social en els primers sis mesos, per a menors de 30 anys i nous autònoms que iniciïn una activitat per compte propi.

Així mateix, es pot compatibilitzar la prestació per atur als menors de 30 anys que iniciïn un negoci durant un màxim de nou mesos amb fins a una capitalització del 100% de la prestació.

Altres mesures es refereixen a la reducció de les quotes a la Seguretat Social en un 75% per a empreses de més de 250 treballadors que contractin joves a temps parcial sense experiència prèvia i que provinguin de sectors on no hi hagi demanda d'ocupació o que estiguin desocupats des de fa més de dotze mesos. Aquesta mesura es mantindrà activa fins que l'atur se situï per sota del 15%.

De la mateixa manera es preveu una reducció del 100% de les quotes empresarials a la Seguretat Social per contingències comunes durant el primer any quan es contracti de manera indefinida un aturat menor de 30 anys, mesura de la qual podran beneficiar-se autònoms i empreses de fins a nou treballadors.

Joan Coscubiela (en nom d'Esquerra Plural) ha reiterat que aquesta llei no serà positiva per als treballadors i la cultura de l'emprenedoria, i ha denunciat que el govern amb la seva corrupció generalitzada, la falta de seguretat i d'estabilitat jurídica és el principal problema per al desenvolupament del país.

Carles Campuzano (CiU) ha qualificat de decebedor el tràmit parlamentari de la llei perquè el PP no ha acceptat gairebé esmenes i ha pronosticat que no servirà per lluitar contra la desocupació juvenil.

Maria Lucio (PSOE) també ha apuntat que la llei no respon a les demandes i necessitats dels aturats joves que vulguin iniciar una activitat emprenedora, cosa que ha atribuït a la manca d'ambició i de visió de l'executiu.

Carmen Álvarez-Arenas (PP) els ha respost que la llei és "molt positiva" per afavorir el creixement, generar ocupació i més competitivitat, com ho està sent la reforma laboral.

stats