Societat 07/01/2021

El cribratge massiu de Son Serra-la Vileta ha frenat 17 cadenes de contagi de coronavirus

En la primera jornada s'han dut a terme 795 tests d'antígens

Ara Balears
1 min
Imatges del cribratge a La Vileta

PalmaDetecten 17 positius de coronavirus en la primera jornada de cribratge massiu a la Zona Bàsica de Salut de Son Serra-la Vileta. Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, aquest dijous 795 veïns de la zona s'han sotmès als tests antígens.

Cal recordar que el cribratge dut a terme aquest dijous forma part d'una acció coordinada entre la Conselleria de Salut de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma per frenar l'expansió del coronavirus en alguns dels barris amb més incidència de la ciutat. Segons ha detallat l'Ajuntament de Palma, la Zona Bàsica de Salut de Son Serra-la Vileta, que inclou vuit barris, és una de les que més incidència té de les Balears. En els darrers 14 dies, segons les dades obtingudes a través de proves de detecció d'infecció activa sense depurar, s'han diagnosticat 261 casos, xifra que suposa una incidència de 922,75 casos per cada 100.000 habitants. A més, la taxa de positivitat mitjana de la darrera setmana se situa en l'11,92%, que pràcticament quadruplica la recomanada per les autoritats sanitàries.

L'Ajuntament de Palma ha detallat també que la zona per dur a terme el cribratge s'ha dividit en dos àmbits: un que es va fer als barris de Son Roca i Son Ximelis, que va acabar amb 1.295 persones i 13 positius, i l'altre (que ha començat aquest dijous i es durà a terme fins dissabte) a la resta de la zona bàsica -Son Xigala, Son Serra-la Vileta, Los Almendros-Son Pacs, Son Flor, Son Peretó, Son Rapinya, Son Vida i Son Anglada.

stats