Societat 04/01/2021

Detecten quatre positius en el segon dia de cribratge poblacional a Son Ximelis-Son Roca

Entre els dos dies s'han fet quasi 1.000 tests d'antígens i s'han notificat 7 positius

Ara Balears
1 min
Imatges del cribratge a La Vileta

PalmaSalut ha detectat 4 nous positius en el cribratge poblacional que s'està duent a terme als barris de Son Ximelis i Son Roca de Palma. Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, a través d'un comunicat, durant la jornada d'aquest dilluns s'han fet 433 tests antígens.

D'aquesta manera, des de l'inici del cribratge massiu a les barriades de Palma s'han aconseguit frenar 7 cadenes de contagi i s'han dut a terme quasi 1.000 tests d'antígens. Cal recordar que aquest diumenge, durant la primera jornada en què es feren proves als residents a Son Roca i Son Ximelis, es dugueren a terme un total de 634 proves, tres de les quals han estat positives.

La plataforma Ponent-Potent, que aglutina veïns de Son Rapinya, la Vileta i Son Serra, ha demanat a la Conselleria de Salut que faci el cribratge poblacional per detectar casos de covid-19 al mateix barri per evitar que els residents hagin d'anar fins al poliesportiu de Son Cotoner, on a partir del 7 de gener es preveuen fer les proves als ciutadans que tenen com a referència el centre de salut de Son Serra-la Vileta.

La Zona Bàsica de Salut de Son Serra-la Vileta és una de les que més incidència presenta ara mateix de totes les Balears. En els darrers 14 dies, segons les dades obtingudes a través de proves de detecció d'infecció activa sense depurar, s'han diagnosticat 261 casos, xifra que suposa una incidència de 922,75 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat mitjana de la darrera setmana se situa en l'11,92%, que pràcticament quadruplica la recomanada per les autoritats sanitàries.

stats