Societat 04/01/2021

Veïns de Son Rapinya i la Vileta demanen a Salut que faci el cribratge al barri per evitar anar a Son Cotoner

La plataforma Ponent-Potent diu que desplaçar-se fins al poliesportiu on es faran les proves per detectar casos de covid-19 és complicat per a la gent gran

Ara Balears
2 min
Imatges del cribratge a La Vileta

PalmaLa plataforma Ponent-Potent, que aglutina veïns de Son Rapinya, la Vileta i Son Serra, ha demanat aquest dilluns a la Conselleria de Salut que faci el cribratge poblacional per detectar casos de covid-19 al mateix barri per evitar que els residents hagin d'anar fins al poliesportiu de Son Cotoner, on a partir del 7 de gener es preveuen fer les proves als ciutadans que tenen com a referència el centre de salut de Son Serra-la Vileta.

L'entitat, que també està formada per dues associacions de gent gran de la zona, ha considerat en un comunicat que el poliesportiu no és el lloc més adient per fer les proves perquè té mala connexió de transport públic amb aquests barris i perquè no disposa d'aparcaments per als vehicles. Aquests dos fets poden dificultar que els residents puguin desplaçar-s'hi, especialment la gent gran, segons la plataforma.

El portaveu de Ponent-Potent, Joan Prats, ha comentat que hi ha moltes instal·lacions públiques alternatives més pròximes a la zona bàsica de salut de Son Serra-la Vileta, com ara centres educatius i esportius. Per això, ha demanat a les autoritats competents que es replantegin el lloc escollit i que en el futur hi hagi més coordinació amb les entitats ciutadans per evitar perjudicar "innecessàriament" les "bones iniciatives de salut pública".

El balanç del primer dia del cribratge poblacional que el Servei de Salut va organitzar diumenge a Son Ximelis-Son Roca va ser de 634 proves, tres de les quals varen donar positiu. La Zona Bàsica de Salut de Son Serra-la Vileta és una de les que més incidència presenta ara mateix de totes les Balears. En els darrers 14 dies, segons les dades obtingudes a través de proves de detecció d’infecció activa sense depurar, s’han diagnosticat 261 casos, xifra que suposa una incidència de 922,75 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat mitjana de la darrera setmana se situa en l’11,92%, que pràcticament quadruplica la recomanada per les autoritats sanitàries.

stats