Societat 10/03/2020

40 creuers demanen fer escala a Palma per evitar els ports d'Itàlia a causa del coronavirus

L'Autoritat Portuària estudiarà cada cas de manera individual

Ara Balears
1 min
Creuers a la Bahia de Palma

40 creuers han sol·licitat permís a l'Autoritat Portuària de Balears (APB) per poder atracar a Palma i evitar fer escala als ports d'Itàlia a causa del coronavirus. Així ho ha confirmat aquest dimarts la institució. La majoria de les peticions estan previstes fins al mes de juny, encara que l'APB indica que una bona part es preveu per als mesos d'abril i maig.

L'APB ha destacat que tots els requeriments són de vaixells que ja tenien el seu itinerari programat, i l'únic que fan és canviar de ruta. Pel que fa a les dimensions dels creuers, van des d'eslores de menys 250 metres fins a 300.

Davant aquestes sol·licituds, l'Autoritat Portuària ha indicat que haurà d'estudiar cada cas de manera individual per determinar si la sol·licitud pot ser acceptada o no. "Hi ha un seguit de factors logístics i d'espai que estan programats, hem de veure quina és la capacitat que tenim per poder acceptar aquestes escales i veure quin servei els podem donar", han confirmat.

No és la primera vegada que l'Autoritat Portuària es troba en una situació similar. De fet, "durant la Primavera Àrab vàrem tenir 50 entrades en un mateix dia perquè els vaixells evitaven els ports d'Àfrica", han indicat.

stats