Societat 12/09/2023

Cremen una foto de la consellera de Salut de les Balears, Manuela García

L'acció tingué lloc durant un dels actes a Barcelona de la Diada de Catalunya

1 min
Crema d'una lona amb la cara de Manuela García, consellera de Salut

PalmaDurant els actes de la Diada de Catalunya d'aquest dilluns, es va cremar una lona amb la cara de la consellera de Salut de les Illes Balears, Manuela García, arran de l'eliminació del català com a requisit per accedir a places de sanitari. També es varen cremar imatges de Feijóo, Sánchez i de Carlos Flores, candidat de Vox a les Corts Valencianes (condemnat per violència masclista), així com les banderes d'Espanya i França.

L'acció es va fer durant la manifestació que va fer l'esquerra independentista (Arran, SEPC i CUP) a Barcelona durant la Diada de l'11-S, en la qual varen participar més de 5.000 persones. Just en acabar la manifestació, el regidor de la CUP de la Seu d'Urgell, Bernat Lavaquiol, va criticar els "discursos d'odi que estan apareixent als territoris de parla catalana".

Condemna del PP

En conèixer els fets, El PP balear ha condemnat la crema. "Acabam de conèixer uns fets insòlits i inacceptables que no tenen cabuda en democràcia", ha criticat el portaveu Popular, Sebastià Sagreras.

En la mateixa línia, ha condemnat aquests fets i ha mostrat la seva "solidaritat i suport" als polítics afectats i ha demanat a la resta de forces polítiques que se sumin al seu discurs, perquè "aquests fets no entren en democràcia, són molt greus i no poden tornar a passar". La presidenta del Govern, Margalida Prohens, també ha lamentat l'atac durant el ple del Parlament d'aquests dimarts.

stats