Societat 05/10/2021

Creix el consum de vedella vermella menorquina durant la pandèmia

Organitzen les terceres Jornades de Vedella Vermella Menorquina

Iván Martín
1 min
Vaques de raça vermella pasturant al camp de Menorca.

MAÓL'any 2020 es varen sacrificar 20 vaques de raça vermella menorquina més que el 2019, segons ha anunciat aquest dilluns l'associació de Ramaders de Raça Bovina de Menorca.

L'associació dependent de PIME ha destacat que, "malgrat la baixada de consum de carn l'any 2020 al sector de la restauració a causa de la pandèmia, la raça autòctona ha continuat creixent en el consum domèstic i general". En concret, dels 250 exemplars sacrificats el 2019 per a consum alimentari es passà a 270 el 2020.

Des de l'associació atribueixen aquestes bones xifres a l'augment del consum a les llars "cada vegada més conscienciades amb els productes de quilòmetre zero", així com les accions de promoció que es fan mitjançant jornades gastronòmiques. Per aquest motiu, l'associació hostalera i l'Associació de Ramaders de Raça Bovina de Menorca han organitzat la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de Vedella Vermella Menorquina, del 15 al 17 i del 22 al 24 d'octubre.

L'any passat hi varen participar un total de 13 restaurants. A més, la tercera edició coincidirà amb el V Congrés Nacional d'Ecoturisme, que es farà del 19 al 21 d'octubre.

stats