Armengol diu que "Espanya no és Madrid" i que les mesures contra el covid-19 s'han d'adaptar a cada territori

La presidenta del Govern anuncia que dissabte publicaran una resolució per relaxar les mesures a Menorca i estudiaran el mateix a altres zones

"Espanya no és Madrid i les mesures s'han d'adaptar a cada territori", ha afirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts al ple del Parlament, i ha afegit que a cada illa s'han d'aplicar mesures concretes com s'ha fet a diverses barriades de Palma i a Eivissa. També ha anunciat que dissabte publicaran una resolució per relaxar les mesures a Menorca i estudiaran el mateix a altres zones de les Illes.

El diputat de MÉS per Menorca ha reconegut que el Govern està treballant per adaptar les restriccions a cada illa, però ha afirmat que sempre hi ha un "efecte Madrid" i un "efecte Palma" a l'hora de prendre mesures. Per això, ha reclamat que es flexibilitzin a Menorca les restriccions relacionades amb l'esport i la cultura.

Durant el ple, Armengol també ha reclamat prudència per flexibilitzar les restriccions contra la pandèmia de coronavirus perquè "encara no estam bé", malgrat que ha dit que la segona onada "s'està doblegant". La presidenta ha recordat que el 12 de setembre la mitjana d'incidència acumulada de covid-19 en 14 dies era de 356 casos a les Balears per cada 100.000 habitants, mentre que el 4 d'octubre va baixar a 146, menys de la meitat. La presidenta, però, ha apuntat que la Unió Europea "marca" que ha d'estar per sota dels 60 casos.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF