Societat 07/05/2020

Vianants en Lluita i Orgull Llonguet reclamen a Cort mesures "valentes" per ampliar les zones de passeig

Les dues entitats consideren necessari aplicar les restriccions al trànsit cada dia i no només els caps de setmana, com va anunciar l'Ajuntament de Palma

Ara Balears
2 min
La primera línia de mar de Palma completament buida durant l'estat d'alarma.

PalmaVianants en Lluita ha titllat de "burla" el fet de només tancar al trànsit 14 quilòmetres de carrers durant els caps de setmana per ampliar les zones de passeig, com va anunciar dimecres l'Ajuntament de Palma. Orgull Llonguet, a més, ha manifestat que la iniciativa és "molt fluixa" i les dues entitats reclamen un pla més ambiciós i valent que estigui "al nivell d'altres ciutats europees".

En dos comunicats diferents, les entitats han qüestionat l'obertura de carrers per a vianants presentada per Cort. Vianants en Lluita ha ironitzat demanant al Consistori si el coronavirus només està actiu els caps de setmana, perquè el batle, José Hila, va dir que, de moment, els talls al trànsit no s'aplicarien entre setmana. L'organització creu que els criteris que s'han seguit per no fer efectiva la mesura cada dia seran negatius perquè no permetran mantenir el distanciament físic en tot moment.

Vianants en Lluita ha reclamat a Cort que adopti mesures "realistes" i que eviti fer el "paperot de cara a la galeria" i ajudi la població de Palma perquè pugui passejar amb més seguretat durant la desescalada. D'altra banda, Orgull Llonguet ha considerat que la proposta de Cort és insuficient per a un barri com Pere Garau, on viuen unes 30.000 persones, i que la restricció només està pensada per a moments d'oci durant els caps de setmana.

L'entitat recorda que dilluns 11 de maig s'obriran els comerços i que el volum de circulació serà cada vegada més similar a com era abans de l'estat d'alarma. "Volem més espais per a vianants a moltes més vies i tota la setmana", ha afirmat, i ha afegit que el moment actual és una gran oportunitat per fer "molt més".

stats