Societat 31/10/2023

Cort treu els sants al carrer, mentre que amaga les banderes LGTBI i feminista

L'equip del Partit Popular, que governa amb el suport de Vox, ha decidit exposar a la façana de Cort un retaule de sant Alonso Rodríguez

2 min
Membres de l'equip de govern de Cort davant la imatge de Sant Alonso Rodríguez.

PalmaNomés quatre dies després de retirar, a petició de Vox, les banderes LGTBI i feminista del centre Flassaders –"ideològiques", segons el partit d'extrema dreta–, l'Ajuntament de Palma ha tret a la façana de Cort una imatge religiosa. Concretament, l'equip de govern del Partit Popular ha col·locat a l'exterior de la seu municipal un retaule de sant Alonso Rodríguez, fet que la portaveu municipal, Belén Soto, ha qualificat de "lògic i coherent", perquè és un patró de Mallorca.

"Per a l'Ajuntament és important que es respectin i cuidin les tradicions", ha defensat Soto en la roda de premsa posterior a la junta de govern de Cort. Preguntada per les crítiques de la regidora de MÉS per Palma Neus Truyol, la portaveu de l'Ajuntament ha mantingut que "la paraula clau és el respecte" i ha dit que agrairia que els grups municipals "respectassin els que no pensen com ells".

Per la seva banda, Truyol ha denunciat que és "intolerable" que "es faci ús de les façanes públiques per exaltar elements religiosos". Així mateix, ha advertit que amb aquest quadre el Consistori imposa el "nacionalcatolicisme". Cal recordar que feia vuit anys que la imatge de sant Alonso Rodríguez no presidia la façana de l'Ajuntament de Palma, atès que el Pacte d'esquerres havia decidit no mantenir aquesta tradició.

Així mateix, el regidor de Cultura i primer tinent de batle, Javier Bonet, ha reiterat que "amb aquest homenatge a sant Alonso es recupera una tradició que s'havia deixat fa vuit anys amb l'anterior Pacte d'esquerres". Bonet ha insistit també que "és necessari que es recuperin les tradicions" i que "amb aquest homenatge els ciutadans poden conèixer un dels patrons de Mallorca i el paper que va tenir sant Alonso a Palma".

Qui era sant Alonso Rodríguez

Segons ha informat l'Ajuntament, es tracta d'una reproducció d'una peça que representa el miracle de sant Alonso Rodríguez al castell de Bellver. El sant va néixer a Segòvia el 1533 i va exercir la tasca pastoral a Mallorca fins que va morir, el 1617. El 1633 va ser nomenat sant patró de Mallorca i el 1888, canonitzat.

stats